- Aflatoksin Nedir? Nasıl Oluşur?
- Aflatoksin Hangi Gıdalarda Bulunur?
- Aflatoksin Zararları Nelerdir?
- Aflatoksin Test Kitleri
- Aflatoksin M1
- Aflatoksin M1 Nedir? Nasıl oluşur?
- Aflatoksin M1 Sağlığa Zararları Nelerdir?
- Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Analizi
- Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Testi
Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Analizi
NEOGEN, süt ürünlerinde çok düşük seviyelerde aflatoksin M1'in doğru tespiti için hızlı ve güvenilir bir test yöntemi sunuyor: Veratox® for Aflatoxin M1
NEOGEN'in Aflatoxin M1 için yeni Veratox® ürünü, süt, süt tozu, tereyağı ve peynir gibi ürünlerdeki aflatoksin M1'in kantitatif analizi için tasarlanmıştır. Test, M1 için spesifik olan rekabetçi bir enzime bağlı immünosorbent testidir (ELISA) ve kullanıcıların ekstraksiyondan sonraki 45 dakika içinde trilyonda 5 ila 100 parça (ppt) aralığında kesin konsantrasyonlar elde etmelerini sağlar.
NEOGEN'den Steve Chambers, “Aflatoksin M1, aflatoksinin en sık karşılaşılan ve en toksik alt türü olan aflatoksin B1'in ana metabolitidir” dedi. “Aflatoksin M1, hayvanlar aflatoksin B1 ile kontamine yemleri yuttuğunda oluşur. Daha sonra sütte bulunan aflatoksin M1 miktarı, hayvanın cinsi, emzirme dönemi, meme enfeksiyonları vb. gibi çeşitli faktörlere bağlıdır, ancak metabolit oluşturulduktan sonra pastörizasyon ve ısıtma işlemi sırasında yok edilmez. Bu nedenle, M1 için basit bir test kullanarak süt ve süt ürünlerinin güvenliğini sağlamak önemli olabilir.”
Birçok ülke, süt ürünlerinde izin verilen maksimum aflatoksin M1 seviyelerini belirlemiştir. Bu nedenle, toksinin varlığının doğru bir şekilde belirlenmesi, aflatoksinin oluşabileceği ürünlerin kalitesini izleyenler için büyük önem taşımaktadır. Bu malları toksin için test etmek, dikkatli örnekleme, kimyasal ekstraksiyon, sanitasyon ve nicel analiz gerektirir.
Avrupa Birliği'nde, çiğ sütte, ısıl işlem görmüş sütte ve süt bazlı ürünlerin üretimi için sütte aflatoksin M1 sınırı 50 ppt'dir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, sütte 500 ppt'de aflatoksin M1 için düzenleyici seviyeler yayınladı.
Aflatoksin kanserojendir ve tahıllarda ve hayvan yemlerinde bulunabilir. Aspergillus flavus ve A. parasiticus küflerinin belirli suşları tarafından üretilir ve B1, B2, G1 ve G2 olmak üzere dört temel tipte bulunur. Hayvanlara toksin bulaşmış tahıl veya yem verildiğinde, aflatoksin B1 hidroksilasyon yoluyla aflatoksin M1'e dönüştürülür ve daha sonra emziren ineklerin sütüne salgılanır.
ABP Gıda olarak; toprağa giren tohumun kalitesinden zincir boyunca tam işlenmiş gıda ürünlerinin güvenliğine kadar gıda ve tarım ürünlerinin güvenliği ile ilgili kusursuz çözümler sağlayan Neogen ürünlerini sizlere sunmaktayız.