SIKÇA SORULAN SORULAR - ALVEOGRAPH

DİĞER

ALVEOLAB İÇ KOŞULLAR STABİLİTESİ

Mevcut standartlara uygun bir alveograph testi yapmak için (NF EN ISO 27971; AACC 54-30A; ICC 121...), laboratuvar koşulları (higrometri ve sıcaklık) kontrol edilmelidir. Alveograf ailesinin en son versiyonu olan Alveolab, hamur parçacığı kapalı bir odada şişirildiği için kontrollü bir ortama yerleştirilmesine gerek yoktur, sıcaklık ve nem otomatik kontrol edilir. Ayrıca, Alveolab, eklenen su sıcaklığını karıştırma sıcaklığı ve dinlenme sıcaklığı ile birlikte kontrol eder. 115 testin verileri toplanarak tamamlanan bu çalışma, Alveolab'ın genel koşulları standart sınırlar içinde koruyup koruyamayacağını değerlendirmektedir.

Evet. Ortalama olarak Alveolab koşulları standartlar tarafından tanımlanan hedeflere çok yakındır. (Tablo 1) Ayrıca, testin parametrelerinin çoğu standart toleranslar içindedir. (Şekil 1 ile 5)

Tablo 1: Alveolab test koşulları özeti (115 test)

Şekil 1 ile 5 (soldan sağa): Alveolab çalışma koşullarının zaman içinde evrimi

Test koşullarından bazıları standart sınırların dışındaysa, Alveolab operatöre ilgili parametrelerin doğru olmadığını gösterir. Testi izleme ve devam ettirme seçimi daha sonrasında operatörün takdirine bağlıdır.

Tablo 1: Alveolab test koşulları özeti (115 test)

Şekil 1 ile 5 (soldan sağa): Alveolab çalışma koşullarının zaman içinde evrimi

FARKLI YAĞLARIN ALVEOGRAPH SONUÇLARINA ETKİSİ

Mevcut standartlara uygun bir Alveograph testi için (NF EN ISO 27971; AACC 54-30A; ICC 121...) özel yağların kullanılması tavsiye edilir. (özellikle fıstık yağı).

Bu çalışma, iki farklı un (zayıf un ve güçlü un) için çeşitli yağların (referans olarak yer fıstığı, vazelin, parafin, ayçiçeği, kolza tohumu ve 3 farklı zeytinyağı) alveografik sonuçlar üzerindeki etkisini değerlendirmektedir. Bu doküman, bu çalışmanın ana sonuçlarını sunmaktadır.

Alveografik sonuçları değiştirmedikleri için aşağıdaki yağlar yer fıstığı yağıyla aynı sonuçları elde etmek için kullanılabilir. (Tablo 1):

  • Parafin yağı
  • Ayçiçek yağı

Tablo 1: farklı tipte yağların alveografik sonuçlar üzerindeki etkileri

  • (*) Sadece zayıf unlar için geçerli
  • (**) Sadece güçlü unlar için geçerli
  • N.B Farklılıklar yer fıstığı yağı ile elede edilen sonuçlar arasındaki ilişkiyi belirtir.

EVET. Yağın etkisi, kullanılan una bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı etkiler sadece zayıf un için gözlemlenebilir (Tablo 1).

Tablo 1: farklı tipte yağların alveografik sonuçlar üzerindeki etkileri

  • (*) Sadece zayıf unlar için geçerli
  • (**) Sadece güçlü unlar için geçerli
  • N.B Farklılıklar yer fıstığı yağı ile elede edilen sonuçlar arasındaki ilişkiyi belirtir.

ALVEOLAB PROTOKOL DEĞİŞİKLİKLERİNİN ETKİSİ

Bugün, Alveograf standart protokolü (NF EN ISO 27971; AACC 54-30A; ICC 121...) un kalitesini kontrol etmek için uluslararası olarak kullanılır. Bu Protokol neredeyse 100 yıl önce geliştirildi. Bugün, Alveolab (Alveograph ailesindeki en son model), tüm test parametrelerinin değiştirilmesine izin verir ve bu da önceki sürümlerden herhangi birinden çok daha yönlü hale getirir. Bu çalışma, protokol modifikasyonlarının 2 farklı un (zayıf ve güçlü) için Alveografik sonuçlar üzerindeki etkisini göstermektedir.

EVET & HAYIR. Bazı test koşulları güçlü (Şekil 1), bazıları sınırlı (Şekil 2) veya önemsiz (Şekil 3) bir etkiye sahiptir. Dahası, tüm parametreler sistematik olarak etkilenmez. Uzayabilirlik (L) ve Direnç (P) protokol değişikliklerine özellikle duyarlıdır.

  • Şekil 1: hidrasyonun Alveografik sonuçlar üzerindeki etkisi
  • Şekil 2: karıştırma sıcaklığının Alveografik sonuçlara etkisi
  • Şekil 3: karıştırma hızının Alveografik sonuçlara etkisi

Hayır. Her unun, protokol değişikliğine vereceği tepki benzersizdir. Örneğin, sadece güçlü un dinlenme süresi tarafından etkilenir. Bu nedenle kesin ve genel sonuçlar çıkarmak zordur. Bu, kullanılabilir bir sonuç elde etmek için, herhangi bir unun belirli bir protokol ile alakasının test edilmesi gerektiğini doğrular.

  • Şekil 1: hidrasyonun Alveografik sonuçlar üzerindeki etkisi
  • Şekil 2: karıştırma sıcaklığının Alveografik sonuçlara etkisi
  • Şekil 3: karıştırma hızının Alveografik sonuçlara etkisi

Yeni sonuçlar ve yeni analiz olanakları elde etmek, tahıl alanındaki gelecekteki zorluklara uyum sağlamak (temiz etiket, bakliyat veya tarihi tahılların dahil edilmesi, kepekli un...) avantajlarındandır. Ayrıca, standart protokolün geliştirilmesinden bu yana buğday kalitesi önemli ölçüde değişti (yaklaşık 100 yıl önce). Yeni Alveograf yetenekleri, gelecekteki ürünlere ve zorluklara daha iyi uyarlanmış protokoller geliştirmeyi mümkün kılar.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×