Değirmenciler genellikle en ekonomik fiyata hedeflenen özelliklerde kepekli unu, elde etmek için öğütmeden önce farklı buğdayları karıştırırlar. Müşterilerinin talep ettiği ürünü üretmek için farklı unları da paçallayabilirler. Değirmenciler değirmen tarafından üretilen birçok farklı un pasajını paçallayarak, renk veya reolojik davranış gibi özelliklerde daha fazla varyasyon oluşturabilirler. Bu nedenle, en uygun paçalı belirleyebilir ve ara fraksiyonları test ederek buğday paçallama protokolü ile nihai un kalitesini tahmin edebilirler.
Bu çalışma, Alveograph standart protokolünün (NF EN ISO 27971; AACC 54-30.02) buğday paçallama protokolüne uygundur. Bunu yapmak için, iki farklı buğday (W1 ve W2) 5 farklı oranda (%100 W1 ; 75/25 ; 50/50 ; 25/75 ve %100 W2) karıştırılmış ve daha sonra bir CD1 laboratuvar değirmeni kullanarak öğütülmüştür. İki endüstriyel un (F1 ve F2) da benzer oranlarda paçallanmıştır. Tüm ürünler Alveolab ile analiz edilmiştir. Sonuç olarak sonuçlar paçallanma protokolüne uygunsa, Alveograph paçallardan elde edilen sonuçları tahmin edebilir sonucuna varılmıştır.