SIKÇA SORULAN SORULAR - RHEO F4

UN

RHEO – F4 SONUÇLARINDA EKLENEN ÇAVDARIN BUĞDAY HAMURUNA ETKİLERİ

Çavdar, Kuzey ve Doğu Avrupa'da geleneksel bir tahıldır ve ekmek pazarına çeşitlilik katar. Çavdar unu ekmek yapımında büyük ölçüde kullanılır. Bununla birlikte, saf çavdar unu hamuru yapışkan olma eğilimindedir ve elde edilen ekmekler çok yoğun ve kompakttır. Bu nedenle, çavdar unu genellikle ekmek üretimi için çeşitli miktarlarda buğday unu ile karıştırılır. Eklenen çavdarın buğday hamurunun reolojik özellikleri üzerindeki etkisi Standart protokole göre Reof4 kullanılarak araştırılmıştır. Bu not, bu çalışmanın ana bulgularını özetlemektedir.

Evet. Rheo F4, eklenen çavdar ununun buğday hamuru reolojisi üzerindeki etkisini değerlendirmek için mükemmel bir şekilde uygundur (Şekil 1).

Şekil 1: RheoF4 eğrileri ve kontrol ve çavdar zenginleştirilmiş buğday unları için parametreler. a: Hamur geliştirme eğrileri, b: Gaz üretimi ve tutma eğrileri; c : Hamur yüksekliği.

Çavdar takviyesi, daha düşük hamur yüksekliği, gaz üretimi ve tutulması ve daha erken gözeneklilik oluşumu ile ilişkili dinlendirme sırasında hamurun gelişimini azaltmıştır. (Şekil 1a, 1b ,1c).

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×