SIKÇA SORULAN SORULAR - MIXOLAB

DİĞER

SAF KRİKET TOZU ANALİZİ

Artan protein talebi nedeniyle, gıda endüstrisi insan tüketimi için kullanılabilecek yeni alternatif protein kaynakları aramaktadır. Protein bakımından yüksek, lipit ve şeker bakımından düşük, böceklerden yapılan un, tahıl ürünlerinin besin bileşimini iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Bununla birlikte, böcek tozlarının hamurun reolojik özellikleri üzerinde önemli etkileri vardır. Tahıl endüstrisi bu etkileri tahmin etmeli ve formülasyonları ve/veya süreçleri uyarlamalıdır. Sonuç olarak da kriket tozunun reolojik davranışını değerlendirmek gerekir. Bu not, bu çalışmanın ana sonuçlarını özetlemektedir.

Evet. Mixolab kriket tozu analizi için mükemmel bir şekilde uygundur (Şekil 1). Özelleştirilmiş kriket protokolü (tablo 1), test edilen örnek ne olursa olsun anlamlı eğrilerin elde edilmesine olanak sağladığı için özellikle önemlidir.

Şekil 1: 2 farklı tedarikçi tarafından sağlanan 3 kriket tozunun analizi

Tablo 1: Kriket protokolü ayarları

Evet. Kriket tozunun analizi, numunelerin reolojik kalitesinin tedarikçiye göre ne kadar değişebileceğini ortaya koymaktadır. Ayrıca, Mixolab 2 aynı tedarikçi tarafından sağlanan numuneler arasında ayrım yapabilmektedir. (Şekil 1).

Şekil 1: 2 farklı tedarikçi tarafından sağlanan 3 kriket tozunun analizi

Tablo 1: Kriket protokolü ayarları

Evet. Kriket tozu ilavesinin hamurların genel kalitesi üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi ve nihai ürünlerin özelliklerinin değerlendirilmesi gösterilmiştir. Bu konudaki sonuçlar uygulamada bildirilmektedir. SSS belgesi N°2018-056.

UN ANALİZİ – KRİKET TOZU KARIŞIMI

Artan protein talebi nedeniyle, gıda endüstrisi insan tüketimi için kullanılabilecek yeni alternatif protein kaynakları arıyor. Protein bakımından yüksek, lipit ve şeker bakımından düşük, böceklerden yapılan un, tahıl ürünlerinin besin bileşimini iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Bununla birlikte, böcek tozlarının hamurun reolojik özellikleri üzerinde kesinlikle önemli etkileri vardır. Tahıl endüstrisi bu etkileri tahmin etmeli ve formülasyonları ve/veya süreçleri uyarlamalıdır. Sonuç olarak, böcek tozlarının ekmek hamuru üzerindeki reolojik etkisini değerlendirmek gerekir.

Evet. Kriket tozu ekmek hamuru işlenebilirliği ve nihai ürünün kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir (Resim 1). Kriket tozunun reolojik etkisi Mixolab eğrisinin her bölümünde de görülebilir. (Şekil 1).

Şekil 1: Kriket tozu ilavesinin etkisi (%0'dan %10'a)Mixolab eğrilerinde – Chopin+ protokolü

Resim 1: Fransız Ekmeği yapma sonuçları - Nihai ürünler yönü

Evet. Korelasyonlar, Mixolab’ın Fransız ekmeği yapımındaki verileri iyi bir tahminle sonuçlandırdığını kanıtlamaktadır. Örneğin, C3 parametresi (jelatinizasyon şiddeti) hacim için iyi bir tahmin yürütmüştür (Şekil 3). Toplam puan, karıştırma sırasındaki zayıflama ile tahmin edilmiştir. (Şekil 4).

Şekil 3 ve 4 (soldan sağa): Mixolab ve Ekmek arasındaki korelasyonların sonuçlarını veriyor.

Evet. Mixolab 2, özel bir protokol sayesinde saf kriket tozlarını analiz edebilir. Bu konunun sonuçları N°2018-041 başvuru SSS belgesinde bildirilmiştir.

TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×