Değirmenciler, genellikle belirli seviyede öğütülmüş tahılı en ekonomik fiyata elde etmek için öğütmeden önce farklı buğdayları paçallarlar. Müşterilerinin talep ettiği ürünü üretmek için farklı unları da paçallayabilirler. Değirmen tarafından üretilen birçok farklı un pasajını paçallayarak, renk veya reolojik davranış gibi özelliklerde daha fazla varyasyon oluşturabilir. Bu sayede, doğru karışımı belirleyebilir ve ara fraksiyonları test ederek paçallama protokolüne uyan cihazlara dayanarak nihai unun kalitesini tahmin edebilirler. Bu çalışma Mixolab standart protokolünün (NF EN ISO 17718; AACC 54-60.01) paçallama protokolüne uymamaktadır.
Bunu yapmak için, iki farklı buğday (W1 ve W2) 5 farklı oranda (%100 W1 ; 75/25 ; 50/50 ; 25/75 ve %100 W2) paçallanmıştır, daha sonra bir CD1 laboratuvar değirmeni kullanılarak öğütülmüştür. Ayrıca, iki farklı endüstriyel un da (F1 ve F2) aynı oranlarda paçallanmıştır. Tüm ürünler Mixolab ile analiz edilmiştir. Sonuçlar paçallanma protokolüne uyuyorsa, Mixolab karışımlardan sonuçları tahmin edebilecektir sonucuna varılmıştır.