SIKÇA SORULAN SORULAR - MIXOLAB

GLUTENSİZ

GLUTENSİZ KARIŞIMLARIN VE TARİFLERİN ANALİZİ

Giderek daha fazla insan glutensiz bir diyet seçiyor. Bu çalışmada glutensiz numuneler Mixolab kullanılarak reolojik özellikleri için her iki formatta (karışımlar ve hamur tarifleri) test edilmiştir.

Evet. Ticari glutensiz (GF) örnekler üzerinde yapılan çalışma, Mixolab'ın zaten hazırlanmış glutensiz karışımlarının analizi için mükemmel bir şekilde uygun olduğunu göstermiştir. Özelleştirilmiş glutensiz protokolün özellikle uygun olduğu gözlemlenmiştir, çünkü karışım türü ne olursa olsun anlamlı veri eğrileri sağlamıştır. (Şekil 1a)

Şekil 1: Glutensiz karışımların (a) ve tariflerin (b) analizi.

Evet. Gıda sektöründe yaygın olarak üretilen tarifler (ekmek, hamur işi) Mixolab kabının içinde başarıyla hazırlanır ve glutensiz protokole göre değerlendirilebilir. (Şekil 1b)

Şekil 1: Glutensiz karışımların (a) ve tariflerin (b) analizi.

  • Hamur Ağırlığı: 90 g
  • Karıştırma Hızı: 150 rpm
  • Hidrasyon: 70% (b14%)

GLUTENSİZ KURABİYELER İÇİN PİRİNÇ UNLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİLMESİ

Giderek daha fazla insan glutensiz bir diyeti tercih ediyor. Son on yılda, gluten oranı yüksek olan buğdayın yerine çeşitli ürünlerden faydalanıldı. Pirinç nötr tadı, beyazlığı, sindirilebilirlik kolaylığı, düşük sodyum içeriği ve hipoalerjenik özelliklerinden dolayı genellikle tercih edilen ürünlerden oldu. Bu çalışmada pirinç unları Mixolab kullanılarak reolojik özellikleri açısından test edilmiştir. Bu not, çalışmanın ana sonuçlarını özetlemektedir.

Evet. Ticari pirinç örnekleri üzerinde yapılan çalışma, Mixolab’ın pirinç unlarının analizi için tamamen uygun olduğunu göstermiştir. Özelleştirilmiş pirinç protokolü (glutensiz) özellikle pirinç unu türü ne olursa olsun anlamlı veri eğrileri sağladığı için uygulanabilir. (Şekil 1).

  • Hamur ağırlığı: 90g
  • Karışım hızı: 150 rpm
  • Hidrasyon: %70 (%b14).
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×