SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Süt ve Süt Ürünleri
Kültüre Edilmiş Süt Ürünleri Üretimi
Kültürlü süt ürünleri, raf ömrünü uzatırken besin ve tat özelliklerini iyileştirmek için bir bakteri kültürü ile aşılanmış süt ürünleridir. Kültürlü süt ürünleri arasında çok çeşitli yoğurtlar, ekşi krema, ayran ve birçok bölgesel kültür ürünü bulunur.
Bu ürünleri oluşturmak için kullanılan bakteriler, laktozu laktik aside dönüştüren ve istenen doku ve tadı oluşturan lactobacillus, lactococcus diğer suşlardır. Çeşitli kültür türlerinin benzersiz tat ve doku profilleri vardır. Bazı yoğurtlar ve diğer ürünler, sindirim sağlığıyla ilgili iddia edilen faydalar için bifidus türleri de ekler. Birçok yoğurt, yağ ve protein seviyelerine göre belirli bir besin içeriğiyle satılır.
Nihai kültürlenmiş ürün, ürünü işlemek için kullanılan kültürlerin yanı sıra girdi bileşenlerinin kalitesini oldukça yansıtır. Çiğ süt ve aktif kültürlerdeki doğal varyasyonlar süreci karmaşıklaştırır. Tutarlı bir son ürün sağlamak için üreticinin bu parametreleri sıkı bir şekilde izlemesi ve kontrol etmesi çok önemlidir.
Peynir ve Tereyağı Üretimi
Tereyağı, çoğunlukla sütten ayrılmış kaymaktan üretilmektedir. Alternatif olarak "sürülebilir ürünler" olarak sınıflandırılan bazı tereyağlar, kanola yağı gibi krema ve yenilebilir yağların karışımından üretilir. Tereyağı da tuzlu veya tuzsuzdur. Krema veya süt yağı, tereyağındaki en değerli bileşendir. Hedef değere yakın yağ içeriğinin kontrolü, yatırım getirisi için ana gerekçedir.
İki ana tereyağı çalkalama türü kullanılır: parti çalkalama ve sürekli çalkalama. Üretici bir parti çalkalama kullanıyorsa, hammadde, kremanın standardizasyonu gerekli değildir. İşlemci sürekli bir yayılma kullanıyorsa, kremin belirli bir yağ seviyesine standardizasyonu, yayılmanın sabit bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olur. Krema yağ içeriği açısından test edilir ve ayarlama krema silosunda yapılır. Silo içerisindeki kremanın kıvamı silo sirküle edilerek korunur ve bu kıvamı korumak için test edilir.
Buna karşılık peynir; diğer çeşitli ürünler ve bakteri kültürü ile birlikte belirli yağ içeriğine sahip sütten yapılır. Bitmiş peynirin yağ içeriği, peynirin dokusu için önemlidir ve bu, sıvı süt kazeininin yağa oranına bağlıdır. Doğru katı, protein ve yağ oranları, tutarlı peynirden yüksek verim elde etmek için kontrol edilmesi gereken temel parametrelerdir.
NIR, hem tereyağı hem de peynir üretimi için gelen bileşenlerin yanı sıra nihai ürünlerin analizi için uzun süredir kullanılmaktadır. NIR krema, tereyağı ve sürülen ürünleri 30 saniyede yağ, katı maddeler ve nem için analiz ederek proses kontrolüne değerli girdi sağlar. NIR analizi ayrıca nem, yağ, FDB, tuz ve katı maddeler için gelen malzemeleri, işlemdeki numuneleri ve sert ve yumuşak peynirlerin son numunelerini de analiz edebilir. Hem peynir hem de tereyağı üretiminde, NIR analizi, tesis yöneticisinin daha tutarlı ürünlere ve daha yüksek karlara yol açan süreçte verimlilik kazanımları elde etmesini sağlayacak değerli analitik veriler sağlayabilir.
Süt Ürünleri Tozları ve Peynir Suyu Üretimi
Süt tozları birçok farklı ürün kaynağından oluşur. Temel süt tozları arasında WMP (Tam Yağlı Süt Tozu), SMP (Yağsız Süt Tozu), MPC (Süt Protein Konsantresi), peynir altı suyu tozu, WPC (Peynir altı suyu Protein Konsantresi), tereyağlı süt tozu vb. peynir üretiminde peynir altı suyu yan ürününden elde edilir. Tam Yağlı Süt Tozu, tam yağlı sütün konsantre edilmesi ve kurutulmasıyla üretilir. Bu tozlar yağ ve protein bakımından yüksektir. Yağsız Süt Tozu, yağsız sütün konsantre edilmesi ve kurutulmasının ürünüdür. Süt, genellikle tereyağı imalatı veya diğer krema bazlı ürünler için kremanın çıkarılması için yağsız olarak alınır. Bu tozlar yağ bakımından düşük ve protein bakımından yüksektir. Süt Protein Konsantresi, tipik olarak membran filtrasyonu ile konsantre protein ile yağsız sütten üretilir. Peynir yapımından elde edilen peynir altı suyu ve Peynir Altı Suyu Protein Konsantresi yan ürünleri konsantre edilir ve kurutulur.
Süt Tozu Analizi Peynir Altı Suyu Protein Konsantresi, membran filtrasyonu ile konsantre edilmiş proteine sahiptir. Temelde değerli bileşenler, özellikle protein, ürün akışları ile işlemden geri kazanılır ve diğer gıda / süt ürünleri imalatında kullanılır. Bu ürünleri ekonomik bir şekilde sevk etmek ve raf ömrünü uzatmak için su uzaklaştırılır. Kurutulmuş bir üründe tipik olarak %4'ün üzerindeki su, raf ömrünü önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle amaç, ürünü belirtilen hedefe kadar kurutmaktır, ancak maliyetler nedeniyle çok kuru değildir: hacim / ağırlık nedeniyle gelir kaybı ve kurutma için enerji maliyeti.
Hedef nemin kontrolü, süt tozlarının analizinde en önemli parametredir. İlgili diğer bileşenler arasında protein, yağ ve laktoz bulunur. Laktoz ayrıca membran filtrasyonu ile de uzaklaştırılabilir. Kurutma koşullarını optimize etmek için konsantre peynir altı suyu numunelerinin analizi de kullanılabilir.
Kurutulması gereken ürünler ağırlıklı olarak sudan oluştuğu için kurumadan önce suyun azaltılması gerekir. Suyun çoğunu ısı ile gidermek için buharlaştırıcılar kullanılmıştır. Daha yakın zamanlarda, su membran filtrasyonu ile uzaklaştırılmaktadır. Bu teknik, suyu uzaklaştırmak için çok daha az enerji kullanır. Konsantre ürün daha sonra bir kurutucuya beslenir ve ısıtılmış bir hava kanalına püskürtülür. Bu ısıtılmış hava, bir toz üretmek için nemi çok daha düşük bir seviyeye (<% 4) çıkarır.
NIR analizi, süt ürünleri tozlarının ve işlem içi materyallerin analizi için uzun süredir kullanılmaktadır. NIR, süt tozu üretiminde gelen tüm, proses içi ve son ürünleri protein, yağ, nem ve daha fazlası için 30 saniyede analiz etme yeteneğine sahiptir. Doğru, zamanında veriler, süt tozu üretimini optimize etmeye ve karı arttırmaya yardımcı olacaktır.
Dondurma Üretimi
Dondurma Karışımları, geleneksel çalkalanmış veya yumuşak servis dondurma veya dondurulmuş yoğurt yapmak için kullanılan tatlandırılmış süt karışımlarıdır. Dondurma karışımları, paketlenmiş dondurma ve dondurmalı tatlılar üretmek için yerinde kullanılır veya dondurulmuş tatlılar olarak restoranlarda ve dükkânlarda dondurulmak ve dağıtılmak üzere bir karışım olarak satılır.
Dondurma karışımları, sıvı süt, krema, tatlandırıcılar, süt katıları, emülgatörler, yumurta sarısı ve diğer bileşenlerin bir karışımı olarak başlar. Bu karışım, ürün güvenliğini ve uygun kıvamı sağlamak için pastörize edilir ve homojenize edilir. Homojenizasyon, ürüne ağızda daha pürüzsüz ve yumuşaklık hissi verir ve çeşitli bileşenleri eşit olarak dağıtır. Tarife bağlı olarak, aromalar veya diğer malzemeler homojenizasyon sırasında eklenebilir. Karışım hemen dondurma yapmak için kullanılacaksa, suyu donmaya hazırlamak için bir süre soğutulur, ardından karışım bir parti veya sürekli dondurma dondurucuda dondurulur. Meyveler, kuruyemişler, çikolata ve diğer aromalar daha sonra eklenir ve son ürün satış için paketlenir.
Dondurma üretmek için kullanılan malzemeler çok pahalıdır. Tarifteki küçük değişiklikler, son dondurulmuş ürünün tadını ve dokusunu değiştirebilir. Gelen bileşenlerin yanı sıra ilk karışımın test edilmesi, kalite spesifikasyonlarının pastörizasyon, homojenizasyon ve dondurma adımlarından önce karşılanmasını sağlar. Karışım, doğru oranlarda süt, krema ve katıların dahil edildiğinden emin olarak yağ ve katılar için test edilebilir. Karışımın doğru ve zamanında analizi, pahalı bileşenlerin kullanımını optimize edecek ve yeniden işlemeyi ve atmayı en aza indirecek ve dondurma karışımı üreticisi için karı en üst düzeye çıkaracaktır.