SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Biyoyakıtlar
Biyoyakıt üretimi, 2000 yılından bu yana önemli ölçüde artmıştır ve dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına geçerken dünyanın enerji karışımının bir parçasıdır. Yenilenebilir enerji, 2015 itibariyle küresel enerji tüketiminin %12'sini temsil ediyor. Kuzey Amerika'da, benzin en az %10 etanol ile satılıyor ve etanol üretimi her yıl yetiştirilen mısırın %40'ını kullanıyor. Biyodizel üretimi de 2000 yılındaki minimum üretimden 2015 yılında 2 milyar galona çıkarak önemli ölçüde artmıştır.
Biyoyakıtlar, biyokütleden üretilen enerji kaynaklarıdır. Etanol veya metanol, karbonhidrat kaynaklarının fermantasyonundan üretilir veya biyodizel, yosunlardan, yağlardan veya diğer hammaddelerden elde edilen yağların rafine edilmesi ve işlenmesiyle üretilir.
Etanol üretimi, mısırda, diğer tahıllarda veya otlarda bulunan nişasta veya diğer karbonhidratların miktarı ile doğrudan ilgilidir. Fermantasyon, nişastadan etanol üretir ve kalan yan ürünler, Çözünür İçeren Sindirilebilir Damıtma Tahılları (DDGS) gibi yem bileşenleri olarak işlenir ve satılır. Yem yan ürünleri genellikle önemli bir değere sahiptir ve belirli bir besin içeriğine göre satılır. Gelen ham tahılların sık sık hat içi analitik testlerinin yanı sıra proses içi ve nihai ürün testleri, maksimum etanol üretimi ve yan ürünlerin kullanımını sağlamaya yardımcı olur. Hem mısır ezmesi hem de fermentasyon çorbası, brix, şekerler, gliserol, asetik asit, laktik asit ve etanol gibi parametreler için analiz edilebilir. Bu özelliklerin hızlı bir şekilde analiz edilmesi, sürecin kontrolüne, verimin iyileştirilmesine ve hataların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Yan ürünlerin kalitesinin izlenmesi, iddiaları azaltacak ve yem bileşenlerinden maksimum düzeyde yararlanılmasına olanak sağlayacaktır.
Biyodizel üretimi, yosunlardan veya diğer yağ açısından zengin hammaddelerden yağların çıkarılmasını ve ardından biyodizel üretmek için rafine ve işlemeyi içerir. Hammaddenin doğru analizi, süreci verimli ve karlı hale getirmek için kritik bir adım olan ekstraksiyon sürecini optimize etmeye yardımcı olabilir.
NIR analizi, gelen hammaddelerin, işlem içi numunelerin ve yan ürünlerin doğru sonuçlarını 30 saniyenin altında verebilir ve süreci kontrol etmek ve biyoyakıt üretiminden maksimum kar elde etmek için değerli girdi sağlar. NIR ile, süreçteki her adım izlenebilir ve kontrol edilebilir, bu da verimliliği artırır ve yatırıma hızlı bir geri ödeme sağlar.