Zeytin İşleme

Zeytinyağı, tadı, pişirme özellikleri ve sağlık yararları ile dünya çapında çok popüler olan önemli bir gıda yağıdır. Üretilen zeytinyağının çoğu Akdeniz'i çevreleyen ülkelerde yetiştirilen zeytinlerden olup, İspanya, İtalya ve Yunanistan en büyük üreticilerdir. Yılda 3 milyon tondan fazla petrol üretiliyor.

Yetiştirilen zeytinlerin% 90'ından fazlası zeytinyağı üretiminde kullanılmaktadır. Zeytinler, zeytin ağaçlarından toplanır ve bir işleme tesisine getirilir ve burada yıkanır ve ezilerek öğütülür. Bu zeytin ezmesi, nem ve yağ içeriğine göre zeytin çiftçilerine bir ödeme hesaplamak için genellikle yağ içeriği açısından analiz edilir.

Zeytin ezmesi daha sonra yağı prinadan ayırmak için bir presleme işlemine veya santrifüje tabi tutulur. İlk pres yağı en yüksek kalitedir ve işlenmemiş yağ olarak adlandırılır. Sonraki presler veya ekstraksiyonlar daha düşük kaliteler üretir. Prina, yağ üretimini en üst düzeye çıkarmak ve presleme parametrelerini optimize etmek için artık yağ açısından analiz edilebilir. Prinadaki artık yağ, israfı azaltmak için ölçülebilir. Çıkarılan yağ, serbest yağ asitlerini, asitliği ve diğer parametreleri ölçerek derecesini belirlemek için analiz edilir.

NIR analizi, zeytinyağı endüstrisi için kanıtlanmış bir teknolojidir ve proses içi macun ve prina analizinin yanı sıra ekstrakte edilen yağın %100 ölçümüne izin verir. Garantili doğrulukla birleştirilen bu hız, ekstraksiyon işleminin tam kontrolüne, karı en üst düzeye çıkarmasına ve cihaz için hızlı geri ödeme sağlamasına olanak tanır.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×