Patates İşleme

İşlenmiş patatesler diyetlerimizin önemli besin unsurlarıdır. Yılda yaklaşık 400 milyon ton üretilir ve mahsulün yarısından azı taze olarak kullanılır. Kalan mahsul, patates kızartması, kurutulmuş patates gevreği, gıda bileşenleri, hayvan yemi, patates nişastası gibi ürünler ve votka veya alkol üretimi için nişasta kaynağı olarak çeşitli gıda maddelerine işlenir.

Gelen patatesler, nem ve diğer kalite ölçümlerinde büyük farklılıklar gösterebilir ve bu değişiklik, tutarlı, yüksek kaliteli bir son ürün üretmek için gereken işleme parametrelerini karmaşıklaştırabilir. Patates işlemenin tüm aşamaları çiğ, kısmen kızartılmış, kurutucudan önce ve sonra, ağartıcıdan önce ve hamurlarla birlikte izlenebilir.

Nem, tüm patates ürünleri ve bazı ürünler için yağ ve hamur sonuçları için önemlidir. Fritöz yağı, kalite ve tazeliği sağlamak için serbest yağ asitleri açısından da izlenebilir.

NIR teknolojisi şu anda birçok patates işleyicisi tarafından gelen materyalleri değerlendirmek ve patates işleme tesisindeki aşamaları izlemek için kullanılmaktadır. NIR cihazları, nem, yağ ve diğer parametreleri 30 saniye içinde rapor ederek, süreci etkili bir şekilde kontrol etmek ve üretimi optimize etmek için gereken kritik verileri sağlar. Daha ileri prosesleri izlemek için yağlar ve un, yumurta, yağ karışımı hamurlar da analiz edilebilir. Bu bilgiler daha verimli üretim, daha tutarlı ürünler ve dolayısıyla daha yüksek kar oranları sağlar.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×