SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Baharat Üretimi
Baharat üretimi, yıllık 12 milyar Amerikan Doları’nı aşan satışları temsil eden küresel bir pazardır. Baharatlar ve çeşniler, gıdalar için tatlandırıcı veya koruyucu olarak kullanılan kurutulmuş tohumları, kökleri, bitki materyallerini, kabukları veya meyveleri içeren geniş bir kategoridir. Otlar genellikle bir tatlandırıcı olarak kullanılan bir bitkiden elde edilen vejetatif veya yaprak parçalarıdır.
Baharat endüstrisi, çok çeşitli ürünlere sahip karmaşık ve dinamik bir endüstridir. Çeşitli ürünlerdeki ortak gereksinimler arasında ürün tanımlama, tutarlılık ve güvenlik yer alır. Baharat ve çeşni üretimine yardımcı olmak için genellikle laboratuvar testleri ve duyusal değerlendirmeler kullanılır.
Gelen baharatlar ve bitkiler, işlemeye yardımcı olmak için nem, protein, yağ, uçucu yağ ve diğer özellikler açısından analiz edilebilir. Bazı durumlarda, mevzuata ilişkin endişeler, işleme başlamadan önce ürünün pozitif olarak tanımlanmasını gerektirir. İşlem içi baharatlar, işlemi optimize etmek için nem, uçucu yağ vb. için analiz edilebilir. Bitmiş baharatlar, müşterilere sevkiyat kalitesini belirlemek için nem, uçucu yağ, yağ, protein, sıcak suda çözünmeyen maddeler ve daha fazlası için analiz edilebilir.
NIR uzun zamandır baharat, baharat ve bitki endüstrilerinde analitik bir araç olarak kullanılmaktadır. NIR cihazları, prosesin pozitif kontrolüne izin vererek yukarıdaki analitik parametreleri 30 saniye içinde sağlama yeteneğine sahiptir. Süreci optimize etmek, daha az atık ve daha yüksek kar ile verimli üretim sağlar.