SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
Pişirme karışımları ekmek, kek, waffle, pizza hamuru, bisküvi, kek ve daha fazlasını yapmak için kullanılan karmaşık kuru ürün karışımlarıdır. Tipik olarak pişirme karışımları, nihai ürün için hamur oluşturmak için su, yağ, yumurta ve sütün eklenebileceği kuru bir karışım olarak birleştirilir. Bu, fabrikada nihai ürünü yapmak için kullanılabilir veya marketlere, fırınlara ve restoranlara perakende veya toptan dağıtım için torba veya kutularda paketlenebilir.
Günümüz ekonomisinde tüm fırıncılık karışımı üreticilerinin karşılaştığı zorluk, tesisleri kaliteye odaklanarak ve maliyetleri kontrol altında tutarak mümkün olduğunca verimli bir şekilde işletmektir. Pişirme karışımının doğru şekilde karıştırıldığını ve tüm ana bileşenlerin eklendiğini analiz etmek için klasik analitik testler ve / veya pişirme testleri, reaktifler ve sarf malzemeleri için yüksek maliyetlerle tamamlanması saatler alabilir. Yerinde analitik laboratuarları bulunmayan tesisler, numuneleri dış laboratuarlara göndermek zorunda kalabilir, bu da sonuçları döndürmek için günler sürebilir. Bu tür gecikmeler, bu testler tamamlanana kadar ürünün karantinada tutulmasına neden olarak tesis verimliliğine zarar verebilir.
Çoğu pişirme karışımı işleminde, malzemeler ağırlıkça 1.000-20.000 lbs (libre) arasında değişen çok büyük karıştırıcılara eklenir. Tüm bileşenler eklendiğinde (otomatik bir sistem tarafından veya bir operatör tarafından bir miksere malzeme boşaltılmasıyla), mikser çalıştırılır. Tipik olarak, bir karışımın "karıştırıldığını" söyleyen deneyimli bir operatör tarafından veya nihai ürünün doğru şekilde pişmesini sağlamak için karışımı alıp pişirerek tamamen karıştırıldığına karar verilir. Bir operatöre sübjektif olarak bir karışımın bittiğini belirlemesi tehlikelidir. Mikser operatörünün doğru olacağının garantisi yoktur. En deneyimli operatörler bile hata yapabilir. Mikserdeki malzeme paketlemeye gönderildikten sonra geri alınması mümkün değildir. Bu, herhangi bir kötü partinin para israfına neden olacak şekilde atılması gerektiği anlamına gelir.
Fırın karışımı analizi sonuçlarının elde edilmesi bir saatten fazla sürebileceğinden, karıştırıcıdaki her partinin pişirilmesi de istenmez. Bu kayıp verimlilik, daha az partinin üretilmesine yol açar ve tesis üzerinde doğrudan olumsuz bir finansal etkiye sahiptir. Bu yöntemler aynı zamanda uygun belgelendirmeye de elverişli değildir. Hükümet düzenlemeleri ve gelecekteki yasal işlem tehdidi, şirketlerin üretilen her parti için belge sağlamasını giderek daha fazla gerektirmektedir.