SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Tütün İşleme
Tütünün ekimi, üretimi ve işlenmesi, tutarlılığın ve kalitenin çok önemli olduğu, emek ve kaynak yoğunluğu olağanüstü bir süreçtir.
Geleneksel olarak çiftçilere, sözleşmeli yetiştirme ve kalite parametrelerine göre belirli bir nem içeriğinde yaprakların ağırlığı başına ödeme yapılır. Tutarlı hasat ve kurutma, kaliteli ürün ve ham yapraklardan maksimum kazanç sağlar.
İşlemcide, çiftçilere ödeme yapmak ve yaprağı ayırmak ve kümelemek için gelen tütün yaprağı nem, toplam şeker, indirgen şeker, nikotin, nitratlar ve daha fazlası için analiz edilebilir. Gelen ürünün kalitesinin izlenmesi, tütün işleyicisine malzemelerin kullanımını ve işleme parametrelerini optimize etmeye yardımcı olan önemli bilgiler verir.
İşlem içi ve bitmiş tütün, nem, toplam şeker, indirgen şeker, nikotin, mentol, tatlandırıcı ve diğer birçok özellik açısından analiz edilebilir. Bu bilgiler, nihai ürünün tutarlı olmasını ve etiketli ve düzenleyici yönergeleri karşılamasını sağlamak için süreç kontrolü için girdi olarak kullanılabilir. Zamanında bilgi ve süreci hızlı bir şekilde ayarlama yeteneği, tütün işleyicileri için büyük tasarruflar ve üretimin daha az reddedilmesi veya yeniden işlenmesi anlamına gelebilir.
Yakın kızılötesi (NIR) analizi, gelen tütün yaprağını, işlem sırasındaki ürünü ve nihai ürünü analiz etmek için tütün endüstrisinde uzun süredir kullanılmaktadır. Hat üstü NIR analizörleri, 30 saniyede sürecin herhangi bir aşamasında doğru nem, toplam şeker, indirgen şeker, nikotin, mentol, aroma ve diğer birçok özelliği sağlayabilir. Bu bilgiler daha verimli üretime, daha tutarlı ürünlere ve daha yüksek karlara yol açacaktır.