Mısır İşleme

Mısır İşleme endüstrileri, mısır tanesinden birçok önemli gıda, endüstriyel ve kimyasal ürün üretir ve bu süreçte, gıda tedarikimiz üzerinde besleyici ve ekonomik etkisi artan birçok önemli yan ürün üretir.

Genel Bakış

Mısırı işlemek için kullanılan iki farklı teknik vardır: ıslak öğütme ve kuru öğütme.

Islak öğütme işleyicileri, birçok gıda ve endüstriyel kullanıma sahip olan saf mısır nişastası üretir. Ayrıca mısır yağı ve diğer birçok yan ürün üretilmektedir. Yaş değirmencilerden elde edilen ürünlerin ve yan ürünlerin eksiksiz bir listesi ve olası son kullanımlar şunları içerir:

Ürünler Son kullanımlar
Mısır Nişastası Gıda, tatlandırıcılar ve polimerler, filmler vb. için endüstriyel kullanımlar.
Mısır yağı Yağlama için gıda ve endüstriyel kullanımlar
Mısır tohumu küspesi Kümes hayvanları ve domuz yemleri için protein kaynağı
Mısır gluteni yemi Sığır, domuz ve kümes hayvanları için protein ve enerji kaynağı
Mısır gluteni unu Kümes hayvanları ve sığır yemi için yüksek protein konsantresi
Mısır likörü Sığır yemi ve yem peletleri için sıvı protein kaynağı

 

Kuru Öğütme işlemcileri, etanol ve diğer ürünler için nişasta üretirken, hayvan yemlerinde kullanılmak üzere değerli yan ürünler üretir. Kuru değirmencilerden elde edilen ürünler ve yan ürünler ile olası son kullanımlar şunları içerir:

Ürünler Son kullanımlar
Mısır Nişastası Yakıt için etanol üretimi veya içecekler için tatlandırıcılar
Mısır damıtıcıları çözünürlükleri Hayvan yemi için protein ve enerji kaynağı
Damıtıcılar kurutulmuş tahıllar çözünürlüklerle (DDG'ler) Sığır, kümes hayvanları, domuzlar için yüksek protein ve enerji kaynağı ve evcil hayvan yemi üretimi

 

Proses Kontrol Noktaları

İyi kontrol edilen öğütme işlemleri, nişasta, yemek ve diğer ürünlerin üretimini optimize eder ve yan ürünlerin en verimli şekilde kullanılmasını sağlar. Mısır İşleme Analiz Cihazımız, aşağıdakiler de dahil olmak üzere mısır öğütme sürecindeki her adım için idealdir:

  • Gelen mısırı nem, protein, nişasta ve diğer bileşenler açısından test edin
  • İrmik, mısır unu ve mısır unu gibi kuru öğütme ürünlerinin kalitesini izlemek ve kontrol etmek
  • Nişasta verimini optimize etmek için ıslak öğütme işlemini izleyin ve ayarlayın
  • Mısır gluteni yeminin ve öğününün kalitesini test edin ve doğrulayın
  • DDG'leri, kepeği ve diğer yan ürünleri kalite için analiz edin

Zamanında, doğru analitik veriler, öğütme sürecini kontrol etmek ve verimi en üst düzeye çıkarmak için kritik öneme sahiptir. Yan ürünlerin sık sık analiz edilmesi, bunların belirtilen kaliteyi karşılamasını sağlayacak ve yeniden çalışma ve talepleri azaltacaktır.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×