SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Toprak Analizi
Toprak kalitesi, üretilen mahsulün canlılığı ve çiftçinin elde edeceği verim üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir. Geliştirilmiş mahsul genetiği ve çiftçilik uygulamaları, her yıl artan verime yol açmıştır ve her mahsul için besin gereksinimleri benzer şekilde üst toprak kalitesi üzerinde daha fazla baskı oluşturmuştur. Günümüzün modern çiftliklerinde, toprak kalitesinin izlenmesi ve sürdürülmesinin kısa vadeli ve uzun vadeli sonuçları vardır.
Hayvancılık için beslenen yem stoklarında ve yemlerde uygun besin seviyelerinin sağlanması da aynı derecede önemlidir. Rasyonların dengeli bir beslenme profiline göre optimize edilmesi, pahalı yemlerden ve çiftlik hayvanlarından elde edilen üretimi en üst düzeye çıkarır.
Tarım laboratuvarları, toprak ve yem örneklerini analiz ederek ve sağlıklı üretim kararları vermek için gereken analitik girdileri sağlayarak çiftçilere hizmet eder. Bu verilerin çiftçilerin işine yaraması için doğru, zamanında ve uygun maliyetli olması gerekir. Çoğu laboratuar, çiftçilerin çevre düzenlemelerine uymalarına yardımcı olmak için özel toprak analizörlerine ve su analizörlerine sahiptir.


















