Tahıl ve Un

Kurabiye Üretimi

Kurabiye üreticileri, unlu mamuller pazarının büyük bir bölümünü oluşturur ve büyük miktarlarda çeşitli tipte kurabiye ve bisküvi üretirler. Un, şeker, kakao vb. gibi gelen ham maddeler, her bir kurabiye türü için hamur oluşturmak üzere gruplar halinde karıştırılır. Hamur, fırınlandığı çok uzun bir fırından konveyör bantla geçmeden önce son şekline kesilir. Süreç boyunca, hem optimum çalışma koşullarını hem de ürün kalitesini sağlamak için analitik testlerin gerekli olduğu birçok alan vardır.

Un gibi gelen hammaddeler, uygun kaliteyi sağlamak ve satıcı spesifikasyonlarını doğrulamak için ölçülebilir. Karışık hamur, tek tek bileşenlerin uygun oranlarda eklendiğinden veya ana bileşenlerin gözden kaçırılmadığından emin olmak için analiz edilebilir. İşlemin en iyi şekilde işlediğini doğrulamak için nihai ürün nem açısından da analiz edilebilir. Kurabiyedeki uygun olmayan nem içeriği kötü tada ve olası bakteri büyümesine neden olabilir. Uygun bir analitik test prosedürü, tutarlı ürün kalitesinin sağlanmasına ve yeniden çalışmayı azaltarak ve döngü süresini iyileştirerek paradan tasarruf etmeye yardımcı olabilir.

Şu anda, birçok çerez üretim şirketi ya çok az analitik test yapıyor ya da "gerçek zamanlı" analiz sağlamayan zaman alıcı yöntemler kullanıyor. Gelen ham maddeler üzerinde çok az test yapılır veya hiç test yapılmaz. Üreticiler, kendilerine uygun malzemeleri sağlamak için satıcıya güvenme eğilimindedir. Satıcının uygun malzemeyi veya belirli bir kaliteyi gönderdiğine dair hiçbir kanıt olmadığı için bu bir felaket reçetesidir. Ayrıca mikserde de çok az şey yapılır. Üreticiler, tüm bileşenlerin ağırlığa göre uygun şekilde eklendiğine güvenirler.

Ürün fırından çıkarken çeşitli yöntemler kullanılarak nem içeriği analiz edilir. Nemi analiz etmek için birincil yöntemler arasında 16 saatlik vakumlu fırın yöntemi veya nem dengesi bulunur. Her iki yöntem de nem içeriğini ölçmek için kurutma kaybını kullanır. Vakumlu fırın yönteminin dezavantajı, test süresinin 16 saat olmasıdır, yani bu testin gerçek zamanlı proses kontrolü üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. Nem dengesi bir numuneyi yaklaşık 15 dakikada analiz edebilir, ancak vakumlu fırından neredeyse 2-3 kat daha az doğrudur.

NIR analizi, fırıncılık endüstrisinde gelen malzemeleri, ara ürünleri ve bitmiş ürünleri analiz etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Hat üstü NIR cihazları, 30 saniyede sürecin herhangi bir aşamasında doğru nem, toplam şeker, yağ, protein ve diğer birçok özelliği sağlayabilir. Bu bilgiler daha verimli üretim, daha tutarlı ürünler ve daha yüksek kar sağlar.

Kraker ve Bisküvi Üretimi

Atıştırmalık kraker üreticileri, unlu mamuller pazarının büyük bir bölümünü oluşturur ve büyük miktarlarda çeşitli türlerde kraker üretirler. Un, kabartma tozu, tuz vb. gibi gelen ham maddeler, her kraker türü için hamur oluşturmak üzere gruplar halinde karıştırılır. Hamur, fırınlandığı çok uzun bir fırından konveyör bantla geçmeden önce son şekline kesilir. Süreç boyunca, hem optimum çalışma koşullarını hem de ürün kalitesini sağlamak için analitik testlerin gerekli olduğu birçok alan vardır. Ürün kalitesini sağlamak için Yakın Kızılötesi (NIR), görüntü ve ıslak kimya analizi kullanılır.

Un gibi gelen hammaddeler, uygun kaliteyi sağlamak ve satıcı spesifikasyonlarını doğrulamak için ölçülebilir. Karışık hamur, tek tek bileşenlerin uygun oranlarda eklendiğinden veya ana bileşenlerin gözden kaçırılmadığından emin olmak için analiz edilebilir. İşlemin en iyi şekilde işlediğini doğrulamak için bitmiş ürün nem açısından da analiz edilebilir. Krakerdeki uygun olmayan nem içeriği kötü tada ve olası bakteri büyümesine neden olabilir. Krakere bir yağ spreyi uygulanırsa, kaliteyi sağlamak ve işlemde tıkanmalar meydana gelirse operatörleri uyarmak için yağ içeriği ölçülebilir. Uygun bir analitik test prosedürü, tutarlı ürün kalitesinin sağlanmasına ve yeniden çalışmayı azaltarak ve döngü süresini iyileştirerek paradan tasarruf etmeye yardımcı olabilir.

Şu anda, kraker üretim şirketleri ya çok az analitik test yapıyorlar ya da hiç analitik test yapmıyorlar ya da "gerçek zamanlı" analiz sağlamayan zaman alıcı yöntemler kullanıyorlar. Gelen ham maddeler üzerinde çok az test yapılır veya hiç test yapılmaz ve üreticiler, onlara uygun bileşenleri sağlamak için satıcıya güvenme eğilimindedir. Çoğu üretici, kraker kalitesini sağlamak için yalnızca görsel bir kontrol kullanır. Satıcının uygun malzemeyi gönderdiğine veya belirli bir kalitede olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığı için bu bir felaket reçetesidir. Ayrıca mikserde de çok azı yapılır. Üreticiler, tüm bileşenlerin ağırlığa göre uygun şekilde eklendiğine güveniyor ve kraker besin spesifikasyonlarının karşılandığını umuyor.

Ürün fırından çıkarken çeşitli yöntemler kullanılarak nem içeriği analiz edilir. Nemi analiz etmek için birincil yöntemler arasında 16 saatlik vakumlu fırın yöntemi veya nem dengesi bulunur. Her iki yöntem de nem içeriğini ölçmek için kurutma kaybını kullanır. Vakumlu fırın yönteminin dezavantajı, test süresinin 16 saat olmasıdır, yani bu testin gerçek zamanlı proses kontrolü üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır. Nem dengesi bir numuneyi yaklaşık 15 dakikada analiz edebilir, ancak vakumlu fırından neredeyse 2-3 kat daha az doğrudur.
Yağ içeriği, asit hidrolizi gibi ıslak kimya yöntemleriyle analiz edilebilir. Bu ıslak kimya yöntemleri zaman alıcıdır ve genellikle zararlı kimyasallar gerektirir.

NIR analizi, fırıncılık endüstrisinde gelen malzemeleri, ara ürünleri ve bitmiş ürünleri analiz etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Hat üstü NIR cihazları, 30 saniyede sürecin herhangi bir aşamasında doğru nem, toplam şeker, yağ, protein ve diğer birçok özelliği sağlayabilir. Bu bilgiler daha verimli üretim, daha tutarlı ürünler ve daha yüksek kar sağlar.

Atıştırmalık Üretimi

Atıştırmalık yiyecekler hemen hemen her evde bulunur ve yıllık satışlarda 450 milyar ABD dolarını aşan büyüyen bir pazardır. Atıştırmalık yiyecekler arasında cipsler, tortilla cipsleri, kuruyemişler gibi tuzlu atıştırmalıklar; tahıl ve granola gibi tatlı atıştırmalıklar bulunur. Atıştırmalık gıda pazarı son derece rekabetçidir ve üretici tarafından belirlenen sıkı kalite kontrol standartlarını korumak, en sevdiğiniz atıştırmalık yiyeceklerin paketini nereden satın alırsanız alın her atıştırmalığın aynı görünmesini ve tadının aynı olmasını sağlamak için önemlidir.

Tutarlı ve kaliteli atıştırmalıklar üretmek, doğal olarak gelen malzemelerin bileşim ve kalitede farklılıklar göstermesi nedeniyle üreticiler için bir zorluk oluşturabilir. Pek çok atıştırmalık gıda üreticisi ya çok az analitik test yapıyor ya da "gerçek zamanlı" analiz sağlamayan zaman alıcı yöntemler kullanıyor. Gelen ham maddeler üzerinde çok az test yapılır veya hiç test yapılmaz. Üreticiler, kendilerine uygun malzemeleri sağlamak için satıcıya güvenme eğilimindedir. Satıcının uygun malzemeyi veya belirli bir kaliteyi gönderdiğine dair hiçbir kanıt olmadığı için bu bir felaket reçetesidir. Mikserde de çok az şey yapılıyor. Üreticiler, tüm bileşenlerin ağırlığa göre uygun şekilde eklendiğine güvenirler.

Ek olarak, karıştırma, yağ sıcaklığı / kalitesi veya fırın sıcaklığı gibi üretimdeki küçük farklılıklar durumu daha da karmaşık hale getirebilir.

Uygun bir analitik test prosedürü, tutarlı gıda ürünü kalitesinin sağlanmasına ve yeniden çalışmayı azaltarak ve döngü süresini iyileştirerek paradan tasarruf etmeye yardımcı olabilir. Nem, yağ, baharat yüzdesi ve diğerlerine kadar her şey için hammaddelerde, işlem sırasında ve son üründe kalite kontrol testi yapılabilir. Bu uygulamalar için kullanılabilecek diğer yöntemler ıslak kimya ve görüntü analizidir.

NIR analizi, atıştırmalık gıda endüstrisinde gelen malzemeleri, ara ürünleri ve bitmiş ürünleri analiz etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Hat üstü NIR cihazları, 30 saniyede sürecin herhangi bir aşamasında doğru nem, toplam şeker, yağ, protein ve diğer birçok özelliği sağlayabilir. Bu bilgiler daha verimli üretim, daha tutarlı ürünler ve daha yüksek kar sağlar.

Kahvaltılık Gevrek Üretimi

Kahvaltılık gevrek üreticileri, unlu mamuller pazarının büyük bir bölümünü oluşturur ve büyük miktarlarda çeşitli ürünler üretir. Küresel olarak kahvaltılık gevrekler, küresel gıda pazarında yıllık 30 milyar doları aşmaktadır ve dünya genelindeki gıda alımlarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu yiyecek segmenti, soğuk ve sıcak tahılları ve tahıl karışımlarını içerir. Geleneksel pullar ve fırınlanmış şekiller piyasanın çoğunu tehlikeye atıyor, ancak alerjen içermeyen karışımlar, sağlık bilincine sahip kuruyemişler ve kuru meyveler daha yaygın hale geliyor.

Kahvaltılık gevrek pazarı, marka sadakati ve tutarlı ürün kalitesinin pazar payının artmasına ve buna bağlı üretim ve dağıtım verimliliğine neden olabileceği oldukça rekabetçi pazarlardır. Tutarlı ürün kalitesi ve verimli üretim, başarılı ürünün anahtarıdır.

Üretim sırasında, gelen buğday, mısır veya pirinç temizlenir ve çekirdekleri yumuşatmak için büyük kaynar su veya buhar tanklarında pişirilir. Bileşen daha sonra nihai şekline getirildiği bir öğütücüye veya pul presine gönderilir. Malzeme daha sonra pişirme için geniş bir akış fırını içinden taşınır. Paketlemeden önce buzlanma veya şeker gibi ek aromalar eklenebilir.

Buğday, mısır veya pirinç gibi gelen ham maddeler, uygun kaliteyi sağlamak ve satıcı spesifikasyonlarını doğrulamak için analiz edilebilir. Tavlanmış hammadde, düzgün bir şekilde pul pul dökülmesini veya parçalanmasını sağlamak için nem açısından analiz edilebilir. İşlem içi ürün, fırın sıcaklığını kontrol etmek için nem ve malzemeye uygulanan şeker veya donma miktarını kontrol etmek için şeker içeriği açısından analiz edilebilir. İşlemin en iyi şekilde işlediğini doğrulamak için bitmiş ürün nem, yağ ve şeker açısından da analiz edilebilir. Tahıldaki uygun olmayan nem içeriği kötü tada ve olası bakteri büyümesine neden olabilir.

Uygun analitik test prosedürü, tutarlı ürün üretmeye, etiket gereksinimlerini sağlamaya ve yeniden çalışmayı azaltarak ve döngü süresini iyileştirerek paradan tasarruf etmeye yardımcı olabilir.

NIR analizi, tahıl endüstrisinde gelen hammaddeleri, ara ürünleri ve nihai ürünü analiz etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Hat üstü NIR cihazları, 30 saniye içinde sürecin herhangi bir aşamasında doğru nem, toplam şeker, indirgenmiş şeker, yağ, lif ve diğer birçok özelliği sağlayabilir. Bu bilgiler daha verimli üretime, daha tutarlı ürünlere ve daha yüksek karlara yol açacaktır.

TEKLİF FORMU

Adınız ve Soyadınız*
Şirket Adı / Ünvanı
Telefon*
E-posta
Şehir*
Ürün / Hizmet*
Mesajınız
TOP
×

ABP WhatsApp Hattı'na hoşgeldiniz...

Bizimle iletişime geçebilir, ürün ve hizmetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz...

×