SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Şeker Üretimi
Şeker, dünya çapında yetiştirilen, işlenen ve ticareti yapılan bir ticari maddedir. Yaklaşık % 70 şeker kamışından ve %30 şeker pancarından olmak üzere yılda 125 milyon metrik tondan fazla üretilmektedir. Genelde şeker kamışı tropikal iklimlerde yetişirken, şeker pancarı ise kuzey ve güneyde ılıman iklimlerde yetiştirilir.
Şeker kamışı, şeker içeren suyu çıkarmak için ezilir ve lifli küspe kalır. Küspe tesise güç sağlamak için yakıt olarak kullanılmadan önce şeker ekstraksiyonunun tamamlandığını doğrulamak için nem ve şeker açısından analiz edilebilir. Rafine etme işlemi sırasında ekstrakte edilen meyve suyu ve şuruplar, şeker içeriği ve saflığının bir göstergesi olarak brix ve pol için analiz edilebilir. Saflaştırılmış şeker, uygun kurumayı doğrulamak için nem içeriği açısından analiz edilebilir.
Şeker pancarları, pancarların küçük parçalara bölünmesi ve şekerin sıcak su çözeltisi ile çıkarılmasıyla işlenir. Şeker pancarı parçaları daha sonra kalan şeker çözeltisini çıkarmak için preslenir ve kalan şeker pancarı posası kurutulur ve protein ve lif bakımından yüksek bir hayvan yemi bileşeni olarak satılır. Ekstrakte edilen çözelti konsantre edilir ve şeker, konsantre şurubun kristalizasyonu ile saflaştırılır. Prosesin her adımında, brix ve pol değerleri olarak ifade edilen şeker konsantrasyonu, şekerin verimli üretimini optimize etmek için önemli verilerdir.
NIR cihazları, şeker fabrikalarında proses kontrolüne yönelik ödeme ve girdiler için yıllardır kullanılmaktadır. NIR cihazları, küspe ve tüm ara ürünlerin yanı sıra nihai ürünü brix, pol, nem ve diğer parametreler için 30 saniye içinde analiz edebilir. Şeker pancarları için, bu yan ürün için sabit kalite ve en iyi fiyatı sağlamak için pancar posasının besin içeriği de izlenebilir. Zamanında, doğru, hat üzerinde analiz, şeker işleme endüstrisi için maksimum karlılığı kolaylaştırabilir.