SEKTÖRLER
- Yem ve Yem Hammadde Üretimi
- Evcil Hayvan Maması Üretimi
- Mısır İşleme
- Tütün İşleme
- Biyoyakıtlar
- Zeytin İşleme
- Tahıl Ticareti / Zahire
- Ticaret Borsaları
- Kooperatifler
- Lisanslı Depoculuk
- Sertifikalı Tohum Üretimi
- Tahıl ve Un
- Süt ve Süt Ürünleri
- Kuruyemiş Üretimi ve İşleme
- Et ve Et Ürünleri
- Gıda Katkı Maddeleri ve Toz Gıda Karışımları
- Çikolata ve Kakao İşleme
- Baharat Üretimi
- Şeker Üretimi
- Patates İşleme
- Şarap ve Bira Üretimi
- Nişasta Üretimi
- Deniz Canlıları ve Su Ürünleri
- Toprak Analizi
- Su Analizi
- Biyokimya
- Kimyasal
- Toksikoloji
- Veteriner
- Üniversite ve Araştırma
Sertifikalı Tohum Üretimi
Yağlı Tohum İşleme
Yakın Kızılötesi Spektroskopi (NIR), yağlı tohum işleme endüstrisinde kalite kontrol için yaygın olarak kabul gören bir araçtır. Tipik yağlı tohumlar arasında soya fasulyesi, kolza tohumu (kanola), mısır, ayçiçeği, susam ve üzüm tohumları bulunur. Belirli tohum türüne bağlı olarak, NIR, son ürünlerin ekstraksiyonunu optimize etmek ve üretimini izlemek için kullanılabilir.
Dünya genelinde en yaygın yağlı tohum soya fasulyesidir. NIR analizi, yüksek değerli bileşenlerin üretimini artıran ve ekstraksiyonda ihtiyaç duyulan enerji ve çözücüleri en aza indiren yağ çıkarma sürecini optimize etmeye yardımcı olabilir. NIR analizi, öğütme ve yağ çıkarma süreçlerini izlemek için soya küspesi, soya fasulyesi kabukları ve soya fasulyesi "beyaz pulları" üzerinde de yapılır. Soya fasulyesi işleyicilerinin ilgi duyduğu diğer bir ürün soya proteini konsantresidir (SPC). Soya proteini konsantresi, bu işlem sırasında çözünür karbonhidratlar çıkarılırken yağı alınmış pullardaki soya proteinlerinin hareketsizleştirilmesiyle üretilir. Ortaya çıkan ürün yaklaşık% 70 proteindir. Kullanılabilecek diğer yöntemler ıslak kimya ve görüntü analizidir, ancak bu yöntemler daha fazla zaman, tehlikeli kimyasallar gerektirebilir ve o kadar etkili değildir.
Kolza (kanola) ve ayçiçekleri de hem yağları hem de yemekler ve diğer yan ürünler için işlenen yaygın yağlı tohumlardır.
Ekstraksiyon işlemi sırasında tohumlar ezilir ve genellikle bir çözücü ile yağ ekstrakte edilir. Yemeğin zamanında analizi, ekstraksiyonu optimize etmek ve minimum miktarda enerji, çözücü ve zaman kullanarak maksimum miktarda yağ elde etmek için proses kontrolü için girdi olarak kullanılabilir.
Yağlı tohum işlemeden elde edilen yan ürünlerin çoğu, genellikle protein olmak üzere belirli bir kalite esasına göre satılmaktadır. Yemek ve diğer yan ürünler, hayvan yemlerinde ve diğer son kullanımlarda protein kaynağı olarak kullanılmaktadır. Yan ürün üretiminin doğru bir şekilde izlenmesi, talepleri en aza indirecek ve bu ürünlerden elde edilen getiriyi en üst düzeye çıkaracaktır.
NIR, alımdan nihai ürünlere kadar hızlı, güvenilir bir analitik araç olarak kullanılabilir. Zamanında, doğru analitik veriler, tesis yöneticisine süreci optimize etmek ve kârı en üst düzeye çıkarmak için gereken girdileri sağlayacaktır.
Hububat Tohumları
İnsanlar besin kaynağı olarak birçok farklı bitkiye bağımlıdır, ancak antik çağlardan beri aralarında en önemli olanı tahıllar olmuştur.
Tahıllar, çim tohumlarıdır ve tohum, endosperm ve kepekten oluşan meyvelerinin (tohumlarının) en büyük ödülünü elde etmek için yetiştirilir ve ayrıca karyopsis olarak da adlandırılır. Önemli tahıllar buğday, pirinç, mısır, yulaf, arpa, çavdar, darı ve sorgumdur. Tüm tahıllar Gramineae ailesine aittir - bu aileye dahil olan diğer önemli ürünler bambu ve şeker kamışıdır. Tahıllar büyük miktarlarda yetiştirilmektedir ve daha fazla enerji sağladıkları için gelişmekte olan ülkelerin çoğunda temel gıda olarak kullanılmaktadır.
Tahıllar için uzun bir fayda listesi vardır ve bunlar günlük beslenmemizin önemli bir parçasıdır. Tahıllar olumsuz çevre ve kötü toprak koşullarında büyüyebilir ve sert çevre koşulları nedeniyle tahıl tanelerinin veriminden ödün verilmez. Diğer mahsullerin çoğuna kıyasla en yüksek verimi verirler. Hasattan sonra, depolama koşulları tahılların besin değerini etkileyebilir, ancak tahıllar düşük nem içeriğine sahip stabil bir gıda olduğundan, besin değerini etkilemeden uzun süre saklanabilir.
Tahıllar, hem insanlar hem de hayvanlar için önemli olan diyet proteini, demir, B vitamini kompleksi, E vitamini, karbonhidratlar, niasin, riboflavin, tiamin, lif ve eser miktarda minerallerin besleyici olarak önemli kaynaklarıdır.
Hububat tohumlarının üretim ve işleme aşamalarında ihtiyacınız olan tüm cihazları sizlere sunmaktayız. Hububat tohumlarınızın analizlerini en doğru şekilde ölçebilir, üretiminizi elde ettiğiniz verilere dayanarak sürdürebilir ve veriminizi arttırabilirsiniz.